Country Tarzı Dekorasyon İçin Tablo Önerileri

Country Tarzı Dekorasyon İçin Tablo Önerileri

Doğa, kır yaşamı ve çiftlik yaşantısını birçok insan sever veya en azından şehir yaşantısından bunalmış insanlar bu yaşantı stiline derin bir özlem duyarlar. Çünkü ilk insanların yani atalarımızın yüzyıllar boyunca evi vahşi doğanın ta kendisiydi. Yüksek plaza ve apartman dairelerinde yaşam dünya tarihine bakıldığında çok geç keşfedilmiş fakat konforuna kolay alışılmış bir yaşam biçimi oldu. Bugün bir anda kır ve çiftlik yaşantısına dönmek her ne kadar zor olsa da insan evrimsel olarak ait olduğu alana daima derin bir hasret duyar. Tam bu noktada günümüz teknolojisi ve modernitesinin ilerlemesi sonucu insan hem özlem duyduğu konfor alanına geri dönmek isterken hem de bunun daha rahat koşullar altında olmasını temenni edebilir. Country tarzı dekorasyon tam olarak bu istek ve heves içinde olan insanların ihtiyaçlarına karşılmasına yönelik bir dekorasyon çeşididir. 

Country dekorasyon, köy ve kır yaşantısını temsil eder. Sade bir kır hayatında var olan nesne ve dekorasyon ürünleri country tarzını yansıtır. Bu dekorasyon çeşidi oldukça sıcak ve doğal bir ortamı temsil eder. Her ülkenin kendine özgü farklı stili olan country tarzı dekorasyonda rustik ve doğal bir atmosfer oluşturmak için pastel renk tonları ile vintage nesneler kullanmak esastır. Bu içeriğimizde “country tarz ne demek?” “Country konsept nedir?” gibi sorulara odaklanarak country stili ve country tarzı dekorasyonun derinliklerine ineceğiz. Keyifli okumalar dileriz.

Country House by a River

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz

Country Tarzı İçin Tablo Seçimi Neden Önemli?

Dekorasyon, yaşam alanımızı daha yaşanılır kılmak adına çok önemlidir. Nihayetinde insan içgüdüsel olarak daimaiçinde daha huzurlu hissedeceği sıcak bir yuva arayışıında olmuştur. Country dekorasyon stili de insan içgüdüsü ile uyumlu nahif bir dekorasyon çeşididir. Country tarzı dekorasyonun, Fransız country stili ve İngiliz country stili gibi farklı ülkelere göre değişim gösteren stilleri de bulunmaktadır. 

Vintage tasarımlar ve pastel tonlar country tarzı ev dekorasyonunun vazgeçilmezleridir. Fakat bu dekorasyona country tarzı tablolar eklemek kaçınılmaz olacaktır. Nasıl ki bu tarzın başında vintage dekorasyon ve nesneler geliyorsa sanatta da aynı durum geçerlidir. Eskitilmiş vintage tablolar, country tarzının sanat alanını yansıtır. Konu olarak daha çok manzara, çiçek resimler ve natürmortlar ile hayvan figürleri yer alır. Sanat eserleri ve tabloların mekan ve dolayısıyla country tarzı için tamamlayıcı bir özelliği vardır. 

Still Life with Apples - Natürmort Çalışma Elmalar

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz

Country Dekorasyon Stiline Uygun Tablo Önerileri 

Country tarzında dekorasyonun felsefesine uygun bir tablonun öneminden ziyade, tablo ve dekorasyonun bulunduğu mekan da oldukça önemlidir. Şimdi gelin modern country dekorasyonda hangi tablo mekanın hangi bölgelerinde kullanılabilir bunlara değinelim. 

Öncelikle country salonları düşünelim. Country tarzının hakim olduğu bir evin salonuna bahar tabloları, manzara tabloları, deniz tabloları veya motifli tabloları koyabilirsiniz. Fakat tabii ki ahşap parkeleri tuğla duvarlar, pastel tonlar gibi rustik bir stilde birleşen country tarzı dekorasyonunda kullanacağınız bu tablolar da sıradan ve klasik eserlerden ziyade daha eskitilmiş, vintage ve rustik atmosferi destekleyici tarzda olmalıdır. 

Country tarzı mutfakta ise elma tabloları, farklı sebze ve meyve tabloları, vazoda çiçek tabloları gibi daha çok mutfağın atmosferine uygun içerikteki tabloları yerleştirmek çok yerinde olacaktır. Bunun için country tarzına uygun birbirinden farklı tablolara MDF tablo veya cam tablo seçenekleriyle Tablohane’den satın alabilirsiniz. 

Ev ile Manzara

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz

Pastoral Manzara Tabloları 

Pastoral manzaralar, country tarzı dekorasyon ile birebir uyumlu tablolardır. Pastoral kavramı, genellikle doğayı, kırları ve kırsal yaşamı, çiftlik yaşantısını temsil eder. Yani tıpkı dekorasyon alanında öne çıkan country tarzı gibi. Fakat pastoral kavramı daha sanatsal ve edebi alanlarda öne çıkar. Bir sanat eserinin tablonun odağında kır yaşantısı, doğa, hayvan figürleri varsa ve özellikle sanat aracılığıyla bu kır ve çiftlik yaşantısı güzelleniyorsa buna pastoral sanat eseri denir. Evinizi country tarzı dekorasyonu ile var etmeyi düşünüyorsanız pastoral manzara kanvas tabloları da düşünmeden geçmeyin. 

Flowers in a Blue Vase - Mavi Vazoda Çiçekler

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz

 

Çiçek ve Bitki Motifleri 

Country tarzında bir başka ön plana çıkan tablo önerilerinde muhakkak çiçek ve bitki motifleri yer alır. Çiçek ve bitkiler de doğanın bir parçası olduğu için hem pastoraldir hem de bu sanat eserleri, özellikle vazo ile beraber yapılan çiçek ve bitki motifleri resme aynı zamanda vintage bir hava kattığı için country tarzı dekorasyonuna çok uygundur. Ayrıca bu bitki ve çiçek motiflerinin arka planı çeşitli kolaj, boya veya tasarımlar ile bir eskitme yapıldığında hem dekorasyon ve tarz olarak hem de country tarzının felsefesine daha uygun bir tablo elde etmiş olunur. Bu tarz tabloları kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca pratik bir şekilde yüksek kaliteli tabloları Tablohane’den satın olarak da dekorasyonunuzun bir parçası yapabilirsiniz. 

Mother Cat with Three Kittens

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz

Hayvan Figürleri ve Çiftlik Hayatı 

Çiftlik hayatı ve hayvanlar kır yaşantısının vazgeçilmez unsurlarından biridir. Dolayısıyla her detayı ile kır yaşantısını temsil eden ve güzelleyen bu evlerin içinde hayvan figürlü tablolar ya da çiftlik hayatı ile ilgili resimler olmazsa olmaz. Country tarzı dekorasyonunu evinde kullanan kişiler bir noktada bu yaşantı biçimini seven ve kabul eden insanlar oldukları için kendi yaşam biçimlerini bir sanat eserinde kendi yaşam alanında kullanmak aynı zamanda romantik de bir tercih olacaktır. 

Japanese Silk Painting of a Wood Pigeon

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz

Ahşap Çerçeveli Tablolar 

Country tarzında yalnızca tablo ve sanat eserinde konunun içeriği değil aynı zamanda kullanılan malzemeler de çok önemlidir. Modern sanat eserlerinde sanat, yalnızca boya ve tuvalden ibaret olmaz. Country tarzı dekorasyonunda da pastel tonlar, vintage ve eskitilmiş dekorasyon ve nesneler gibi doğal ahşaplar da oldukça öne çıkan dekorasyon ürünlerinden biridir. Şimdi küçük bir örnekle düşünelim; tamamen pastoral stile uygun bir country eviniz var evin duvarları çeşitli bitki, hayvan, çiftlik yaşantısının olduğu resimler ile dolu. Fakat bu resimlerin çerçeveleri plastik. Bu durum her ne kadar çok detaycı gibi görünse de evin country atmosferiyle tamamen tezat düşecektir ve oradaki plastik çerçeveler oldukça yapay bir görüntü verecektir. Bu yüzden gerçekten her alanda country tarzına uygun malzemeleri kullanmak oldukça önemlidir. 

Path over the Flowers

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz

Çerçevesiz Kanvas Tablolar 

Bildiğiniz gibi kır ve çiftlik yaşantısının temelinde sadelik vardır. Elinizde olan doğal malzemeler ile evin dekorasyonuna katkıda bulunmak çok değerlidir. Fakat elde bulunmayan sentetik ürünleri satın alarak evin dekorasyonuna katkıda bulunmaktansa o yerin sade kalması daha önemlidir. Örneğin az önce tablolar ve tablo çerçevelerinden yola çıkmıştık. Eğer ahşap çerçeveli tablo bulamıyorsanız o tablonun çerçevesi sentetik bir malzemeden olacaksa hiç olmaması daha yerinde bir tercih olacaktır. Aynı zamanda bu durum country tarzı dekorasyonunun felsefesine de çok uygundur. 

Önceki yazımıza https://www.tablohane.com/blog/raphaelin-atina-okulu-tablosu-sanat-tarihinde-bir-yolculuk-1253 linkinden ulaşabilirsiniz.

Başlık