Evde Kahve Köşesi Nasıl Yapılır?

Evde Kahve Köşesi Nasıl Yapılır?

Kahve keyfi, birçok insan için özel bir deneyimdir. Kültürümüzde kimi zaman bir dostla, eşle, akraba ile tatlı bir sohbet eşliğinde içilen kahve, kimi zaman da kafa dinlemek için sessizlikte içilir. Özellikle kendi evinizin konforunda, kahve içmenin tadı başkadır. Bu yüzden kahve ve keyif severler evde kahve köşesi yapmaya başlamıştır. Tablohane olarak bu içeriğimizde, “evde kahve köşesi dekorasyonu nasıl olur?” ve “Kahve köşesi fikirleri nelerdir?” gibi sorulara yaratıcı cevaplar bulacağız. Siz de evinize farklı bir hava katmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Kahve Çekirdekleri -

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Neden Evinizde Bir Kahve Köşesi Yapmalısınız?

Ev, günümüzde yalnızca etrafı dört duvarla çevrili ve sadece barınma ihtiyacımızı karşılayan bir alan değil. Aynı zamanda bir yuva ve sıcaklığı temsil ediyor. İşte bu yuvanın içinde kendinize özel alanlar, özel köşeler yapmanız hem evin enerjisini yükseltirken hem de sizi eve, ev ortamına daha çok yakınlaştırır. Evde kahve köşesi yapmak da bunlardan birisidir. Çoğu zaman kahve içmek için dışarıya çıkar, bir kafeye gideriz. Fakat son zamanlarda evde kahve içmek daha keyifli hale gelmeye başladı. 

Bazen hava almak için dışarıda kahve içmek her ne kadar cazip gelse de evinizde kahve köşesi olduğu takdirde dışarıda kahve içme oranı otomatik olarak azalıyor. Bu durum da gereksiz para harcamanın önüne geçebiliyor. Evde kahve köşesi sizi aynı zamanda hep gördüğünüz ev ortamından uzaklaştırıp kafe izlenimi veriyor. Özellikle pandemiden bu yana artan kahve köşesi modelleri günümüzde revaçta. 

Coffee Time - Kahve Süt ve Su

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Evinizde Kahve Köşesi Nerede Olmalı?

Kahve köşesi denilen alan öncelikle evin istediğiniz bölgesinde olacağı gibi bazı spesifik alanlarda daha estetik olduğunu söyleyebiliriz. Fakat evde kahve köşesinin yerinden ziyade, burada kullanacağınız stil de çok önemlidir. Örneğin sade bir salonda kahve köşesi yapmayı düşünüyorsanız burada minimalist bir kahve köşesi olmalıdır. Bunların dışında mutfakta veya balkonda kahve köşesi evinizin dekorasyonuna uygun olarak tasarlanabilir. Eğer evinizde bahçe veya teras varsa buna uygun alanlarda da mini kahve köşeleri yapılabilir. Fakat kahve köşesinin yeri olduğu kadar nasıl tasarlandığı da önemlidir. Evinizdeki kahve köşesine uygun, kahve köşesi aksesuarları ile hareketlendirmek kahve köşenizi daha çekici bir hale getirecektir. 

Coffee Time - Kahve Zamanı

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Kahve Köşesi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir? 

Kahve köşesi yapmak her ne kadar basit gibi görünse de dikkat edilmesi gereken bazı detaylar vardır. Şöyle düşünelim salonun bir köşesine yapmayı amaçladığınızda oraya koyacağınız malzemeler sırıtmamalı ve salonun genel dekorasyonu ile uyumlu olmalıdır. Öncelikle evde kahve köşesi dolabı, kahve köşesini her nereye yaparsanız yapın kurtarıcı bir ürün olacaktır. Eğer dolap almayı tercih etmezseniz, kahve köşesi rafı da işe yarayan bir malzeme olabilir. Fakat iki ürünü bir arada kullanmak evde kahve köşesine daha estetik bir görüntü katacaktır. Bunun dışında kahve köşesi tabloları ve yazıları ile bu alan hareketlendirilebilir. Bu süreçte kahve köşenize uygun dekoratif tabloları incelemek ve kanvas tablo olarak satın almak için Tablohane’yi ziyaret edebilirsiniz. 

Cofee Time - Kahve Zamanı

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Evde Kahve Köşesi Dekorasyonu İçin İpuçları 

Kahve köşesi dekorasyonunda, bazı ufak detaylar evinizdeki o güzel köşeyi daha canlı, hareketli veya estetik bir hale getirebilir. Bu yüzden evde kahve köşesinde küçük detayları göz önünde bulundurmak gerekir. Her zaman evinde bir kahve köşesi yapmak için eviniz uygun olmayabilir. Mutfakta tezgahın üstüne de kahve köşesi yapılabilir. Tezgah üstü kahve köşesi fikirleri için de duvara kahve yazılı yazılar ve mutfak tabloları modellerinden yararlanabilirsiniz.

Kahve köşesini farklı renklere, örneğin kahve tonlarına boyamak da birçok insanın tercih ettiği bir yöntem. Ayrıca ev müsaitse kahve köşesinin yakınlarına iki koltuk veya berjer ve ortasına bir sehpa eklediğinizde, o köşe evinizde bir kafe izlenimi verecektir. Bu köşede hem dilediğiniz gibi sevdiklerinizi ağırlayabilir hem de kendinize özel dinlenebileceğiniz farklı bir alan yaratmış olursunuz. Bu alanı kafe tabloları ile daha etkileyici bir hale de getirebilirsiniz. Bunun için birbirinden çeşitli kafe tablo modellerini Tablohane’den MDF tablo şeklinde alabilir ve bu alanı daha özel kılabilirsiniz. 

I Need More Coffee - Daha Fazla Kahveye İhtiyacım Var - Kanvas Tablosu

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Kahve Temalı Tablolar ve Posterlerden Yararlanın 

Evinizde kendiniz ve sevdikleriniz için evde kahve köşesini yaptıktan sonra sıra nüanslara geliyor. Bu alana uygun posterler, kahve ve çay tablo modelleri ile kahve köşenizi daha alımlı bir hale getirecektir. Bunun dışında kahve köşesi salonda ise salonun dekorasyonuna uygun ev tabloları veya sanatsal tablolar da güzel bir his bırakabilir. Üstelik bu alanı biraz daha farklı kılmak isterseniz Tablohane’den alacağınız tabloları cam tablo şeklinde de satın alabilirsiniz. Evde kahve köşenize, rafın üzerine cam tablo koymak, sıradan olandan dışarıya çıktığınızı da gösterecektir. 

Kahve ve Çikolata Parçacıklı Kurabiyeler

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Bitkiler ve Doğal Öğeler Ekleyin 

Bitkiler, taşlar, ahşap gibi malzemeler ile evde kahve köşesini daha doğal bir hale getirebilirsiniz. Elbette taş ve ahşap kullanımında ev dekorasyonunuz ile uyumlu bir bütünlük sağlanıyor mu buna da dikkat etmek gerekir. Fakat bitki için aynı şeyi düşünmenize gerek yoktur. Kahve köşenizde doğal ögeler ve bitki kullanımı sanki ev ortamından da uzaklaşmış başka bir dünyaya gitmiş gibi bir his bırakabilir. Üstelik evinizdeki görevlerinizi bitirdikten sonra kahve köşesinde bir kahve içerken, dinlenirken, bir bitki ile temasta olmak hatta bitkiyi görmek bile modunuzu değiştirecektir. 

Çeşitli Kültürlerin Kahve Türleri

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Aydınlatma Seçenekleri ile Atmosfer Yaratın 

Evinizin kahve köşesinde farklı tonda ışık kullanımı ve aydınlatma direkt olarak sizi ev ortamından ayıracak, başka bir mekana adeta ışınlayacaktır. Evde kahve köşesi tasarlarken aydınlatma detayının aslında küçük bir detay olmadığını söylemek gerekir. O ortamı özellikle sarı ışıklarla biraz daha loş bir hale getirirseniz hem daha çok dinlenirsiniz hem de efor ve para kaybetmeden aslında bir kafeye gitmiş kadar olursunuz. 

Coffee Espresso - Kanvas Tablosu

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Özel Raflar ve Duvar Üniteleri Kullanın 

Kahve köşesinde yalnızda dolap kullanıp geçmek olmaz. Evde kahve köşenizde özel raflar ya da duvar üniteleri kullanmak orayı aslında tamamlayan detaylar. Kahve köşesi küçük bir alanda da olur ya da tek bir dolapla da elbette yapılabilir. Fakat o zaman eksik olur. Evde kahve köşesine bir raf yapıp üzerine bir tablo koyduğunuzda ya da bir aksesuar, nesne, mum vs. koyduğunuzda ortamın enerjisi direkt olarak değişecektir. Tüm bu detaylar basit bir şekilde tasarlanabilir ya da az maliyetle satın alınabilir. 

I Love Coffee - Kanvas Tablosu

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Kahve Aksesuarları ile Kişisel Dokunuşlar Ekleyin 

Evinizin en güzel köşesi haline gelen kahve köşesine son olarak kendi yaratıcılığınızı kullanarak güzel dokunuşlar da yaparsanız eşsiz bir dekorasyon elde edebilirsiniz. Evde kahve köşesine, değişik ama tarzınıza uygun ve evin dekorasyonuna da uygun kahve aksesuarları bu alanda hoş olabilir. Ayrıca kendi tasarladığını bir el yapımı özel bir nesne, yaptığınız bir resim, anı kutusu, hatta deniz kenarından topladığınız kabuklar bile bu alana kişisel bir dokunuş yapmanızı sağlar. Örneğin Tablohane ile kişiye özel tablo tasarla seçeneği ile tablonuzu oluşturabilirsiniz. Böylece anılarınız veya yaptığınız resim kahve köşenize sıcak bir atmosfer katacaktır.

Önceki yazımıza https://www.tablohane.com/blog/max-ernstin-hayati-ve-eserleri-1259 linkinden ulaşabilirsiniz.

Başlık