Tablolar ile Vintage Ev Dekorasyonu

Tablolar ile Vintage Ev Dekorasyonu

Ev dekorasyonu denildiğinde birçok farklı tasarım gözümüzün önünde belirir ve kafamız bir anda karışabilir. Modern mi, minimal mi, sade mi, klasik mi yoksa rengarenk ve hareketli bir tasarım mı olmalı? Fakat bazılarının aklındaki ev dekorasyonu nettir. Eskiye, nostaljiye, geçmişe düşkün kişiler tablolar ile vintage ev dekorasyonunu benimser. Retro olarak da bilinen bu tarza eskitilmiş ve nostaljik parçalar ön plandadır. Bugünkü içeriğimizde “tablolar ile vintage ev dekorasyonu nasıl yapılır?”, “Vintage dekorasyon nedir?” ve “Vintage oda tasarımları nasıl olur?” gibi sorulara yanıt bulacağız. Keyifli okumalar dileriz.

Roma Vintage Posteri

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Vintage Ev Dekorasyonu Nedir?

Vintage dekorasyonun felsefesinde aslında geçmişe ve nostaljik olana karşı bir özlem vardır. Eskitilmiş nesneler ya da dekorasyon bu tarzda ön plana çıkar. Bahse konu eşyalar, elbette dekorasyonun vazgeçilmezlerindendir. Bu eşyalar aslında çağın gerisinde kalmış ve sonrasında klasikleşen eşyalardır. Örneğin kristal avizeler ve vazolar, barok ve rokoko üslubunu anımsatan ayna çerçeveleri, dantel örtü ve perdeler, retro duvar kağıtları antika ev eşyaları arasında olabilir. Fakat yalnızca evdeki mobilya veya nesneler ile değil, tablolar ile vintage ev dekorasyonu tamamlanabilir. Antika olarak da tanımlayabileceğimiz bu stil, günümüzde de oldukça popüler bir tarz olmaya başlamıştır. Günümüz çağdaşına dahil olmayan her ürün bir noktada nostaljik sayılır. Söz konusu tarzda renkler de en az nesneler kadar önemlidir. Haydi şimdi gelin, bu renklerinin detaylarına değinelim.

Vintage Renkleri Nelerdir?

Vintage denildiğinde aklımıza nasıl eski veya eskitilmiş nesneler, eski dekorasyon, geçmişe dair şeyler geliyorsa, aslında bu tarzın renklerini de öyle düşünmeliyiz. Yani geçmişi, antikayı, nostaljiyi hatırlatan renkler, bu tarzı konu alan renk paleti arasında yer alır. Örneğin tablolar ile vintage ev dekorasyonunda kesinlikle neon gibi canlı renkler kullanılmaz. Eskitilmiş ya da en az 100 yıllık renkli yöresel bir halı elbette tercih edilebilir. Fakat bu canlı renkler modern herhangi bir şeyle kombine edilmemelidir. Bunların dışında, ahşap tonlarının kahve, krem, bej gibi renkler yer almaktadır çünkü bu tonlar abartı ve gösterişten uzak tonlardır. Dolayısıyla bu durum da söz konusu tarzın felsefesi ile oldukça uyumlu bir noktadadır.

Vintage Yeşil Motor - Retro Tasarım

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Retro ve Vintage Arasındaki Farklar Nelerdir?

Eğer evinize vintage, retro, bohem ya da rustik tarzlardan bir tarzı uygulamayı gerçekten istiyorsanız, bu tarzlar arasındaki nüanslara dikkat etmek gerekir. Çünkü her ne kadar birbiri ile aynı gibi görünse de bu tarzlar arasında farklar bulunmaktadır. Örneğin bohem ev dekorasyonu denildiğinde özgürlük ve ferahlık kavramları akıllara gelir. Rustik ev dekorasyonu denildiğinde ise doğal yaşam, taş evler ve sıcak bir atmosfer akıllara gelir. Fakat retro ve vintage tarzı denildiğinde bu tarzlar birbirine çok yakın olduğu için bazen karıştırılabiliyor. Ancak aradaki farkları algılamak oldukça kolay. 

Vintage tarzda kullanılan nesneler, mobilyalar, eşyalar gerçekten en az 25 yılı geçmiş eski ürünlerdir. Fakat retro tarzında modern nesneleri sanki eskiymiş gibi dekore etme esası vardır. Bu nüansı fark ettikten sonra tarzları daha net görmek mümkündür. Modern retro ev dekorasyonunu modern eşyalar ile eskiye uyarlayarak eskiymiş gibi tasarlanır ve retro ev dizaynı sağlanmış olur. Fakat tablolar ile vintage ev dekorasyonu, antika dekorasyondur.

Pikapa Plak Takan Kadın

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Tablolar ile Nasıl Vintage Ev Dekorasyonu Yapabilirsiniz?

Vintage tarzı dekorasyonu evimize uyarladık. Şimdi gelelim detaylara! Detaylar bir dekorasyon için unutmayın ki her zaman çok önemlidir. Bu küçük detayları tamamlamadan önce adını koyamadığınız bir eksiklik sizi rahatsız eder fakat tamamlandığında dekorasyonu da tamamlamış olur. Tabii ki bu küçük detayların en başında tablolar gelir. Dekorasyonunuza uygun tablolar ile vintage ev dekorasyonunu tamamlamış olursunuz. Peki bu tarz eski ev dekorasyona nasıl tablolar alınmalı?

Gerçekten antika olan eserler tercih edilebilir ya da eski tabloların gerçeğe çok yakın kopyaları tercih edilebilir. Sanat tarihinin kült eserleri, aynı şekilde tablolar ile vintage ev dekorasyonunuzu tamamlayacak parçalar olabilir. Birbirinden çeşitli antika dekorasyona uygun ya da kült eserleri Tablohane’den ister MDF tablo, ister cam tablo modelleri olarak inceleyebilir ve satın alabilirsiniz. Tablolar ile vintage ev dekorasyonunuzu tamamlarken, eski tip ev dekorasyonunuza en uygun renkleri de göz ardı etmeyin!

Cafe Vintage

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

1. Vintage Tablolar Seçin

Nostaljik ev dekorasyonunda tercih edebileceğiniz bazı eski tablolar ve hatta bu tabloların detayları bile olabilir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi özel antika tabloları satın alabilir, eskitilmiş tarzının renklerine dikkat edebilir, gerçekten bir sanat müzayedesinden en az 25 yıllık bir sanat eseri satın alabilirsiniz ya da sanat tarihinin kült eserlerinin orijinale uygun kopyalarından edinebilirsiniz. Tablohane’den farklı ve çeşitli tabloları bulup eserlerin kanvas tablo çeşitleri ile vintage ev dekorasyonunu tamamlayabilirsiniz.

Vintage Dünya Haritası

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

2. Renk Paletini Belirleyin

“Vintage renkleri nelerdir?” başlığında bahsettiğimiz gibi ahşap tonlu doğal renkler, söz konusu ev dekorasyonunda biraz daha ön plana çıkar. Antik tarzında klasik ev dekorasyonunda kullanılan tonlar biraz sırıtabilir ya da yavan kalabilir. Çünkü moderni anımsatan bir renk paleti bu sefer bizleri eski zamandan uzaklaştıracak ve dolayısıyla eski olmaktan çıkaracaktır. Dolayısıyla tablolar ile vintage ev dekorasyonunda evinize dahil edeceğiniz tabloların renklerinde ahşap tonlarını tercih edebilirsiniz.

Vegas Casino Gecesi Vintage Poster

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

3. Uygun Çerçeveler Kullanın

Detayların ne kadar önemli olduğunu ve dekorasyonu tamamlayıcı nitelikte olduğunu söylemiştik. Söz konusu dekorasyona uygun bir ev hayal edin, bu ev içerisinde tercih edeceğiniz eski tablolarının çerçeveleri o kadar önemlidir ki evinizin tarzı ile uyumlu olması gerekir. Farklı ve dekorasyon ile uyumsuz çerçeveler özellikle antika tarz ile tamamen uyuşmaz. Bu tarzda detaylar daima önemlidir. Barok ve Rokoko sanat akımı tarzına uygun ağır salon çerçeveleri, bu tablolar ile ev dekorasyonunda önemli tamamlayıcı parçalar olabilir. Siz de tablolar ile vintage ev dekorasyonu için Tablohane ile farklı ve stilinize uygun çerçeveleri inceleyebilir ve tercih edebilirsiniz.

Uzay Maceraları - Uzay Mekiği

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

4. Farklı Boyutlar Kullanın

Evinizin büyüklüğüne de bağlı olarak farklı boyutları tercih etmeniz yerinde bir tercih olacaktır. Geniş bir salonda ve geniş bir duvarda tercih edeceğiniz tablonun küçük olması evin dekorasyonunda tezatlık yaratacaktır. Özellikle antika gibi ağır bir dekorasyon stilinde garip duracaktır. Tablolar ile vintage ev dekorasyonunu tamamlarken, Tablohane’den farklı boyutlar ile tablo modelleri satın alabilirsiniz.

Eski Araba

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

5. Farklı Yüzeylere Asın

Evinizin duvarlarında farklı renk tonları tercih edebilir veya kullanırsanız ki eviniz özellikle biraz daha küçükse, bu durum evinizde ferahlık ve genişlik sağlayacaktır. Antika tarzdaki evinizin bir duvarını özellikle ahşap tonları denilen eski renkler ile renklendirirseniz, evinizde bir hareket katarsınız. Üstelik, bu hareket kattığınız duvara bir kanvas tablo koyduğunuzda, evinize hem renk katmış olursunuz hem de evin stiline uygun eserleri evinizin en güzel köşesine yerleştirmiş olursunuz. Tablolar ile vintage ev dekorasyonunu tamamlamak her ne kadar kolay gibi görünse de detaylara, farklara, renklere ve nüanslara dikkat etmek gereklidir. Ancak söz konusu dekorasyonu tamamlamak göründüğü kadar kolay olmayabilir. Bu süreçte Tablohane sizlere eskitilmiş tablo koleksiyonu ile destek olmaktadır. Siz de kategorilerimizde keşfe çıkarak evinizin estetiğini geliştirebilirsiniz.

Önceki yazımıza https://www.tablohane.com/blog/evde-kahve-kosesi-nasil-yapilir-1260 linkinden ulaşabilirsiniz.

Başlık